Eerste Hulp bij een Last Minute cadeau

Bijgewerkt op: 3 jan 2019

“Lief, hoe laat gaan we morgen naar de verjaardag van jouw vader? En waar is het cadeau? Dan pak ik het even in.”

Oeps, geen cadeau…

Helemaal vergeten door de drukte en het is zaterdag 17:30 uur. De winkels zijn al gesloten en voor een online bestelling zijn we ook te laat. We zouden natuurlijk een tegoedbon kunnen halen bij de supermarkt, maar dat hebben we met Vaderdag ook al gegeven. Wat geef je dan aan iemand die eigenlijk alles al heeft?


Een dagje uit!

Twee maanden geleden was mijn schoonvader naar een museum geweest en daar had hij erg van genoten. Dus wij, hup hup, achter de laptop opzoek naar een leuk dagje uit.

Het werd de tentoonstelling van Leonardo da Vinci in het Teyler’s museum in Haarlem.

Maar dan het volgende: hóe ga je dat cadeau geven?

Je zou natuurlijk een kaart kunnen kopen bij de supermarkt. Zo’n kaart die iedereen herkent en die je ook vaak dubbel krijgt. Dat was voor ons dus geen optie en zeker niet voor mij, want ik krijg kippenvel van standaard cadeaus. (bij het geven daarvan dan)

Dus besloot ik zelf een kaart te maken. En dat is eenvoudiger dan je misschien denkt. Let maar op!


(Ik ga er even vanuit dat je niet een kast vol knutselspullen hebt, zoals ik: 200 verschillende washi tapes, 30 verschillende soorten papier/karton, kraft papier in verschillende maten en diktes, 25 verschillende gifttags, 500 stickers voor diverse gelegenheden, bindtouw in 12 kleuren en 36 gekleurde fineliners)


Dit heb je nodig:

- Een stuk karton ter grootte van een ansichtkaart (A6)

- Een envelop, eventueel gekleurd

- Een (ronde) sticker óf gekleurd papier en lijm

- Een (bind)touwtje

- Fijnschrijver of balpen, eventueel in meerdere kleuren

- Schaar

- Optioneel: gekleurd tape/washi tape


Aan de slag!

Knip een stuk karton uit ter grootte van een ansichtkaart. Dat is meestal A6-formaat. Knip de bovenste twee hoekjes schuin af, ongeveer twee centimeter vanaf de kant, zodat je de vorm van een gifttag creëert. Maak een gaatje precies in het midden bovenaan ongeveer een centimeter vanaf de bovenkant. Daar komt straks het touwtje doorheen.

Gebruik de ene kant voor de felicitatietekst en de andere kant voor de boodschap/uitnodiging. Plak de sticker op de voorkant en schrijf daar met de fineliner een toepasselijke tekst, bijvoorbeeld ‘gefeliciteerd’ of ‘bedankt’. Dat is natuurlijk afhankelijk van de gelegenheid. Je kunt sierlijke letters gebruiken of blokletters. Oefen desnoods eerst op een kladblaadje, voordat je het definitief op de sticker schrijft.

Heb je geen sticker? Knip dan iets uit een tijdschrift, bijvoorbeeld een afbeelding met bloemen.

Draai de kaart om. Bedenk de tekst die je erop wilt schrijven. Schrijf de tekst vooraf op een kladblaadje, zodat je goed kunt inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt. Schrijf de tekst op de kaart. Het gebruik van verschillende fonts (lettertypes) maakt het speelser.

Heb je de tekst op beide kanten afgerond? Teken dan nog een stippellijn langs de rand van de kaart, zo’n 2mm vanaf de kant.

Knoop als laatste nog het touwtje door het gat bovenaan de kaart. Je kunt bindtouw gebruiken, maar ook een stukje wollen draad of knip een touwtje uit een kledingstuk. Die touwtjes waar je kleding aan dient op te hangen, maar die je zelden gebruikt en vaak in de weg zitten ;)

De kaart is nu af.

Schrijf de naam op de envelop in eenzelfde font die je voor de kaart hebt gebruikt. Schrijf/teken niet te klein. Stop de kaart in de envelop en laat het touwtje eruit hangen. Plak de envelop dicht (eventueel met een sticker of washi tape) en klaar is je originele cadeau!


Heb je vragen? Stel deze dan in een reactie op deze blog of stuur mij een berichtje via het contactformulier.


#EnjoyMint #lastminute #cadeau