Kauwgomballen!

We kennen elkaar al ruim 30 jaar. We hebben samen in de wieg gelegen en de gekste dingen meegemaakt. Tegenwoordig halen we het beste in elkaar naar boven, maar dat was vroeger soms anders. Zo is er een verhaal wat we ons hele leven meedragen en wat elk jaar weer terugkomt. Met in het bijzonder tijdens onze verjaardagen.


Ik herinner het nog als de dag van gisteren: we waren nog jong, ik gok 8 jaar. Shirley was jarig geweest en had van haar opa f25,- (ja, gulden!) gekregen. Niet in briefgeld, maar in kwartjes, van die rolletjes. Als kind vind je dat geweldig, want zoveel muntjes lijkt natuurlijk veel meer dan 1 briefje. Op die leeftijd brandde het geld al in onze handen, dus we zochten een bestemming voor de muntjes. Eerst liepen we naar de bakker om croissantjes te halen (guilty pleasure) . Geen besef van de waarde van het geld, waren we zeer verheugd dat er nog zoveel muntjes over waren. We konden nog meer kopen! Onderweg naar de klimbosjes (een groepje bomen en bosjes waar we altijd in klommen en ons heel stoer voelden als we bovenin zaten) liepen we langs de verfwinkel. Onze aandacht werd gegrepen door een rode kauwgomballen automaat! Zo één waar precies 1 kwartje per keer in past en die je dan moest doordraaien om er iets uit te krijgen. Misschien raad je het al? Precies, alle overige kwartjes, ik gok zo’n f20,- gingen in de kauwgomballenautomaat. We vingen de kauwgomballen op met het zakje van de croissantjes, waar alles maar net in paste. Ik begrijp tot op de dag van vandaag niet dat niemand ons tegenhield. Het moet toch iemand zijn opgevallen?: twee jonge meisjes met zoveel kwartjes die werden omgezet in kauwgomballen. Het blijft een mooi verhaal.

Eenmaal raden wat wij elkaar ieder jaar geven als verjaardagscadeau...Hier ingepakt in kraftpapier en voorzien van een handgeletterde gifttag.

#Hema #EnjoyMint #Kauwgomballen